RODO – Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”).

W związku z tym informujemy o przetwarzaniu Państwa danych oraz zasadach, na jakich będzie się to odbywało po dniu 25 maja 2018 roku. Poniżej podstawowe informacje na ten temat.

O jakich danych mówimy?
Chodzi o dane osobowe, które są zbierane w ramach korzystania przez Państwo z naszych usług, w tym: złożonych zamówieniach, wiadomościach email, zapytaniach o cenę

Kto będzie administratorem danych?
Administratorami Państwa danych będzie
AtelierStudio – Marcin Cieślewicz
ul. Gdyńska 1
62-800 Kalisz

Kto będzie odbiorcą Państwa danych:
Państwa dane osobowe nie będą przekazywane innym odbiorcą ani do państwa trzecich.

Jakie mają Państwo prawa w stosunku do swoich danych?
Prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Dodatkowo mają Państwo prawo wniesienia skargi do UODO gdy uznają Państwo, że przetwarzanie waszych danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Jakie są podstawy prawne przetwarzania Państwa danych?
Każde przetwarzanie Państwa danych muszą być zgodne z art. 6 ust. 1 pkt. b w/w rozporządzenia, czyli muszą być niezbędne do wykonania umowy, której stronę jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotycz, przed zawarciem umowy.
Dane Państwa zbierane są również, w sposób rzetelny i przejrzysty oraz adekwatny do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane.

W razie pytań dostępny dla Państwa:

mail: biuro@atelierstudio.net
lub
tel. 882 456 300

COOKIES Ciasteczka

Niniejsza strona www wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka) do rozszerzenia swojej funkcjonalności. Korzystając z witryny wyrażasz zgodę na ich stosowanie na swoim urządzeniu.

AtelierStudio